Kızılırmak, Silver Residance, Ufuk Ünv. Cd No:7/26, Çankaya/Ankara
tr

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Başlangıç Hükümleri

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Başlangıç Hükümleri

Bir seri halinde TTK nun 1. Maddesinden son maddesine kadar tüm maddelerini ele alarak ve böylece TTK ve bağlantılı tüm mevzuatı, içtihatların sadece maddeyi ilgilendiren kısımlarıyla desteklemek niyetiyle kaleme aldığımız bu ilk kitabımızda 6102 Sayılı TTK nun genel gerekçesini de eklemiş bulunmaktayız. Böylelikle daha geniş bir perspektifle genel gerekçenin ardından her bir maddenin kendi gerekçesini madde metninin altına ekledik.

Nitekim genel gerekçede aynen şu ifadeler yer almaktadır;

“Ticaret hukuku alanında Avrupa’da gerçekleştirilen büyük reformun niteliğine ve kapsamına ilişkin genel resmî görebilmek için, Alman, Avusturya, Fransız, İngiliz, İtalyan ve İsviçre hukukları ile AET/AT hukukunda yapılan değişikliklerin başlıcaları hakkında bilgi vermek, Tasarı ile getirilen değişiklikleri değerlendirmek yönünden yararlı olacaktır.

” Nitekim genel gerekçede; “Almanya’da, birleşme, bölünme ve tür değiştirme, 1994 yılında bağımsız bir kanunun konusunu oluşturmuş, son olarak da 2004 yılında, yeni bir Haksız Rekabet Kanunu yürürlüğe girmiştir.” İfadeleri ile ticaret hukukunun ne denli geniş bir konu olduğunu açıkça gözler önüne sermektedir.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
GÖNDER
1
Merhaba...
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?